Thaïsa Roosen, de meisjesambassadrice van Thes Sport

Het vrouwenvoetbal zit de laatste jaren in de lift en elke voetballiefhebber is ondertussen ook fan geworden van de Red Flames. Familieclub Thes Sport heeft oog voor de extra sportieve beleving en staat reeds jarenlang garant voor een uitstekende jeugdwerking. Thes Sport met 525 jeugdspelers, waarvan 27 meisjes, wil een leidende rol spelen bij de initiatieven gelanceerd door Voetbal Vlaanderen voor meisjes. Thes Sport heeft ondertussen drie ploegen voor spelers met een beperking. Twee recreatieve en één veteranenploeg. En sinds kort is de club gestart met een damesploeg. Er is nog werk aan de winkel en om dit allemaal in goede banen te leiden is Thaïsa Roosen als meisjesambassadrice aangesteld.

“Het is een eer voor mij om het aanspreekpunt en rolmodel te zijn voor onze speelsters,” steekt de 22-jarige studente transport en logistiek van wal. “Bij Thes Sport is er een jarenlange traditie van de Ladies Night. Daar werden al gesprekken gevoerd of het niet tof zou zijn om met een damesploeg te starten. De vrouwen van de spelers zijn ook allemaal gebeten door de voetbalmicrobe. Ikzelf ben al jarenlang een gedreven voetbalfreak bij de Thes aanhang. Of ik zelf voetbal speel? Dat is een lang verhaal. Eerst was BMX mijn droomsport. Vanaf negen jaar begon ik ermee tot mijn veertiende. Toen kreeg ik de voetbalmicrobe te pakken en speelde één jaar bij SK Herkenrode op de rechterflank. Helaas kreeg ik een zware knieblessure en gingen de shoes aan de haak tot dit seizoen. Corona werd spelbreker,  maar we speelden twee oefenwedstrijden. Eén match tegen onze G-ploeg en één wedstrijd tegen Kaulille.”

Grote kern

“We hebben momenteel een knotsgekke kern van 23 speelsters,” vertelt Thaïsa verder. “Er zijn meisjes bij van 14 jaar, maar we hebben ook dames van bijna 40 jaar die nog aardig kunnen shotten (lacht). Iedereen is welkom bij ons. Veel meisjes hebben nog nooit tegen een bal getrapt, maar het komt allemaal goed.”

Starten met een ploeg in tweede provinciale

“Thes Sport heeft altijd ambities, maar we blijven uiteraard ook een familieclub. Het komende seizoen gaan we zeker van start in tweede provinciale met een degelijke ploeg. Uiteraard is het op termijn de bedoeling om onze kern door elkaar te schudden. Een mooi evenwicht in het aanbod moet ervoor zorgen dat elk meisje bij Thes voetbalkeuzes kan maken, die het best passen bij haar persoonlijke wensen en sportbeleving. Recreatief of competitief. Naast het voetbal zullen er regelmatig leuke activiteiten op het programma staan met als motto: “girls just want to have fun.”

Uitbreiden op alle vlakken

“We zoeken naar nog meer vrouwelijke beleving en inbreng in de club. Trainers of trainsters zijn zeker welkom. Ook vrijwilligers die graag instaan als afgevaardigde of vrouwen die zich geroepen voelen om in het bestuur te stappen. Ook zoeken we nog jonge talenten. Meisjes kunnen altijd contact opnemen met mij. Op 18 april kunnen meisjes van 5 tot 12 jaar deelnemen aan technische circuits, penaltyshoot, ludieke spelletjes en wedstrijdjes. Iedereen kan op deze manier kennis maken met de club en info verkrijgen over de mogelijkheden. In mei en september zijn er introductietrainingen, gekoppeld aan Disneyfilm Frozen voor meisjes van 5 tot 8 jaar.”

Combineerbaar

“Of het allemaal te combineren valt met mijn studies transport en logistiek? Mijn papa Gert Roosen, ex-keeper van Beringen en Looi Sport (speelde nog samen met huidig voorzitter Wendy De Wit, red.) heeft een transportbedrijf Fetrans in Tessenderlo. Logisch dat ik die richting koos.  Omdat ik veel kan leren in het bedrijf van papa vallen de studies goed mee. Het is allemaal vlot te combineren. Het is echt fijn om de spilfiguur voor het meisjesvoetbal te zijn naar de voetbalbond toe en binnen de club. Samen met enkele mama’s van speelsters vormen we een sterk team. Wie interesse heeft kan mij contacteren via meisjesvoetbal@thes-sport.be of 0476/042835″, besluit Roosen met de Griekse naam Thaïsa.

Dit artikel is overgenomen van www.hln.be

Share: