Medische omkadering

Als THES-speler ben je uiteraard vrij om zelf je eigen arts te raadplegen. Maar als club vragen we in geval van een blessure eerst onze clubarts te contacteren. Een heel team van medische specialisten werkt met ons samen, en de informatiedoorstroming gebeurt via ProSoccerData volgens de geldende privacy-vereisten.

Als eerste aanpreekpunt is clubarts Kristof Camps te allen tijde telefonisch bereikbaar voor de spelers van THES. Daarnaast heeft hij op maandagavond speciale raadplegingen op afspraak in de MAES-container, enkel en alleen voor de THES-spelers. Ook op alle andere momenten kunnen ze na afspraak bij de clubarts terecht. Ook ’s avonds of in het weekend. De praktijk van de clubarts is gelegen om minder dan 5 min rijden van de THES-site. De clubarts is verantwoordelijk voor rapportering aan de andere betrokkenen via ProSoccerData. Op die manier krijgt ook je ploegtrainer een beter beeld van je medische situatie. Het is ook de clubarts die beslist over afwezigheid, beschikbaarheid, inzetbaarheid, genezing, …

Afhankelijk van de situatie zal de clubarts zelf de speler verder helpen of het advies inwinnen van een externe expert. De clubarts kan door zijn goede contacten in het Medisch Centrum van Tessenderlo, snel en gepast doorverwijzen zodat onze spelers zo snel mogelijk geholpen worden: radiologen, orthopedisten, diëtisten, psychologen,….

 

Maar er is meer, de verschillende medische specialisten direct verbonden aan de club voor de meest courante screenings en behandelingen:

  • Sportkinesist Danny Theunis: 2 keer per week aanwezig op de club
  • Sportverzorger Luc Opdebeeck: 2 keer per week aanwezig op de club
  • Osteopaat – kine – bewegingstherapie – braintraining bij B-PRACT: dagelijks aanwezig op de club en op zaterdagnamiddag als kiné bij de thuiswedstrijden van onze jeugdploegen.

 

En dan zijn er nog nauwe samenwerkingen, zoals met podoloog Lode Aelbers, informatie-avonden voor trainers en afgevaardigden, lifestylesessies, Rode Kruisopleidingen ‘Hartveilige club’,….

Het doel van ons medisch team is om elke speler zo gezond en fit mogelijk doorheen het seizoen te begeleiden. Door de frequente aanwezigheid en samenwerking tussen de verschillende medische specialisten kan THES Sport in de directe nabijheid een unieke en professionele omkadering aanbieden aan al zijn spelers” – Kristof Camps