Rookbeleid

Een voorbeeldige en gezonde sportomgeving voor onze jonge voetballers. Dat is de leidraad voor een stapsgewijs, kindvriendelijk beleid rond roken, met duidelijke afspraken, op de THES-site en tijdens alle activiteiten. Deze afspraken zijn niet bedoeld tegen rokers, we wensen hun vrijheid niet te beknotten of vragen hen niet om te stoppen. Wij maken deze afspraken wel om kinderen het goede voorbeeld te geven en hen te beschermen. We rekenen dan ook op het begrip en de medewerking van iedereen.

In de kantine, de kleedkamer en andere afgesloten ruimten is roken wettelijk niet toegelaten. Buiten op de terreinen mag dat officieel wel, terwijl veel kinderen en jongeren een groot deel van hun tijd daar doorbrengen. Kinderen kopiëren gedrag. Zeker van mensen naar wie ze opkijken, zoals sporters, trainers, afgevaardigden en ouders. Als kinderen volwassenen zien roken, dan wekt dat de indruk dat roken normaal is en aangenaam kan zijn. Dat roken misschien wel een onderdeel van het leven is, in plaats van een ongezonde verslaving.

Door samen het goede voorbeeld te geven en de omgeving waar kinderen komen, rookarm of rookvrij te maken, kunnen we ervoor zorgen dat kinderen niet in de verleiding komen. Elke THES-bezoeker, iedereen kan daar een steentje aan bijdragen door het volgen van deze afspraken. Bovendien vermijden we hiermee vervuiling door peukjes op en rondom de velden, onnodige slijtage en vele uren opkuiswerk.

Concreet gelden de volgende regels

‣ Voor onze jeugdspelers t.e.m. U17 is roken niet toegestaan tijdens alle jeugdactiviteiten.

‣ Trainers, afgevaardigden, vrijwilligers en bestuursleden geven het goede voorbeeld en roken zelf niet in het bijzijn of het zicht van jeugdspelers tijdens jeugdactiviteiten.

‣ De THES-sportvelden, in het bijzonder de 3 kunstgrasvelden en supporterszones errond, blijven volledig rookvrij tijdens jeugdactiviteiten.

En tenslotte, de hele Premier League is rookvrij, FC Barcelona is rookvrij, vele Nederlandse stadions, het Koning Boudewijnstadion, de stadions van Brugge, Genk en Anderlecht zijn rookvrij,…. En deze stadionlijst wordt almaar langer! Als beste amateurclub uit België wensen we deze tendens te volgen: een volledig rookvrije THES-site is onze keuze voor de toekomst.