Sportief beleid

Het is uitermate belangrijk om de jeugd op een verantwoorde manier met veel plezier (beleving), gestructureerd te laten voetballen. Alle jeugdspelers krijgen ieder op hun eigen niveau zo veel mogelijk onderdelen van het voetbalspel aangeboden. Het gaat dan met name over techniek, over tactiek en inzicht, maar zeker ook over mentaliteit, instelling, discipline en waarden en normen.

Na de jeugdopleiding moeten spelers op zoveel mogelijk plaatsen bij elk willekeurig team op hun eigen niveau inzetbaar zijn. Op deze manier kan een goede overgang/doorstroming naar de senioren plaatsvinden.

Tijdens de opleiding krijgt ook het sociale aspect (het omgaan met elkaar, het samen iets bereiken, het als team presteren naar je mogelijkheden) steeds aandacht.

Verder zijn waarden en normen binnen K.V.V. THES Sport een belangrijk aandachtspunt in het kader van de jeugdopleiding.

Prestaties zijn ondergeschikt aan het opleiden.
Winnen en eventueel kampioen worden is leuk, maar dit mag geen doel op zich zijn. Ook verliezen maakt onderdeel uit van de voetbalsport en dus van het opleiden.

Dit laatste betekent overigens niet dat winnen bij K.V.V. THES Sport in de jeugdafdeling niet belangrijk is. Het opleiden tot “winnaars” is namelijk ook een onderdeel van de gehele opleiding. Door goed op te leiden, met plezier bezig zijn om vaardigheden aan te leren, behoort winnen “vanzelf” tot de mogelijkheden