Meisjesvoetbal

Red Flames en Yellow Flames, de top van het Belgische vrouwenvoetbal wordt steeds sterker. Dit is enkel mogelijk door een brede en sterke basis. THES Sport Jeugd wil een leidende rol spelen in Tessenderlo en ruime omgeving bij de initiatieven gelanceerd door Voetbal Vlaanderen voor meisjes.

De laatste jaren zit het damesvoetbal in de lift. Ook de opstart van het damesvoetbal is bij THES in 2020 vlot verlopen. Maar we zoeken naar nog meer vrouwelijke beleving en inbreng in de club: trainsters, afgevaardigden, bestuursleden, maar vooral jonge voetbalsters. Wij willen alles geven om meisjes zoveel mogelijk kansen te bieden!

Onze club moet een leuke omgeving zijn, waar meisjes plezier hebben, maar ook bijleren. Een mooi evenwicht in het aanbod moet ervoor zorgen dat elk meisje bij THES voetbalkeuzes kan maken die het best passen bij haar persoonlijke wensen en sportbeleving: eerder recreatief of meer competitief.

Regelmatig worden laagdrempelige voetbalactiviteiten georganiseerd. Daarbij staat voetbalplezier voorop, we laten voetballende en niet-voetballende meisjes kennismaken met het spelletje op een leuke, speelse manier. En we laten ouders kennismaken met de club: we tonen hen dat voetbal een leuke, veilige sport is voor hun dochter en informeren iedereen over de mogelijkheden. Hoe sneller je begint, hoe beter. Meisjes leren net als jongens immers sneller als ze jong zijn.

We zullen onze speelsters bovendien dichter bij elkaar brengen zodat ze ook elkaar kunnen inspireren. Naast het voetbal plannen we daarom voor hen geregeld een leuke activiteit op maat van meisjes: girls just want to have fun…

Doelstellingen op korte en lange termijn:

  • Investeren in een meisjesvriendelijke omgeving,
  • Investeren in een aangename meisjesomkadering,
  • het aantrekken van volwassen dames, minimumleeftijd 15 jaar, om onze huidige ploeg op korte termijn te versterken qua kwantiteit en kwaliteit, en eventueel het uitbouwen van een 2de damesploeg;
  • op langere termijn willen wij onze damesploeg(en) versterken met zelf opgeleide speelsters: meisjes die van jongs af aan in de club zijn en een goede jeugdopleiding hebben genoten, op interprovinciaal of regionaal niveau, om zo de stap te zetten naar ons damesteam.

Thaïsa Roosen, meisjesambassadrice

Om dit allemaal goed te stroomlijnen is Thaïsa Roosen als meisjesambassadrice aangesteld. Deze 22-jarige studente transport en logistiek is al jarenlang een gedreven voetbalfreak bij de THES-aanhang.

Als speelster bij onze damesploeg is ze een mooi rolmodel. Ze is het aanspreekpunt voor alle jeugdspeelsters en hun ouders. Samen met vrijwilligers, sportieve cel en jeugdbestuur zorgt ze voor de gepaste omkadering. Bovendien is ze onze contactpersoon voor het meisjesvoetbal naar de voetbalbond toe.

Meer info over meisjesvoetbal ? Wens je Thaïsa te contacteren ?

meisjesvoetbal@thes-sport.be of 0476/042835

Aftermovie Futbalista Festival