Een onderzoek van je voeten? Zeker een aanrader!

  • 18 november 2021
  • Niel Nijns
  • Middenbouw
  • 0
  • 1404 Views

Het wordt een mooie jaarlijkse traditie: ook dit voetbalseizoen worden 100 THES- jeugdspelers gratis gescreend bij Aelbers Podologie in Tessenderlo. Bij alle U12 en U13-spelers worden er niet alleen de voeten, maar ook het bekken, kuitspieren en hamstrings individueel onderzocht. Daarna wandelen, lopen en springen in de loopzaal, terwijl dit alles nauwgezet wordt gefilmd en geanalyseerd. De laatste testen zijn een reeks weerstandsoefeningen, core stability, soepelheid en een bekkenonderzoek. Alle resultaten worden nabesproken en de aandachtspunten persoonlijk toegelicht. Tenslotte krijgt elke speler een evaluatierapport mee, eventueel de gepaste oefeningen en een handige verrassing.

THES hecht veel belang aan de individuele, medische omkadering van jeugdspelers en wil hen hierbij optimaal ondersteunen. De groeispurten van 12-jarigen zijn een blessuregevoelige periode. Preventie en informatieverstrekking vormen daarom een onderdeel van hun opleidingsplan. Kortom, dit onderzoek is zeker geen overbodige luxe. Wel een heel aangename ervaring, een aanrader!

Elk THES-lid kan tegen een voordelige prijs bij Aelbers Podologie onderzocht worden (29€ ipv 39€).

Wanneer is het nodig om je voeten te laten onderzoeken?
Indien je veelvuldig last hebt van hielpijn, kuit, achillespees of voetzool na een
voetbaltraining is een podologisch onderzoek aangewezen. Ook in het geval van groeipijnen die langer dan een week aanhouden, en zeker als men er ’s nachts wakker van wordt.

Daarnaast levert onze clubpodoloog ook advies bij de keuze van schoenen, zowel sportschoenen als dagdagelijkse stapschoenen, voor het gepast aanbinden van je schoenen en aangepaste zoolkeuzes, allemaal gericht en op maat van jouw voeten.
Ook preventief kan je bij hem terecht voor een analyse van je stap- en looppatroon, of voor gepaste stretchoefeningen ter voorkoming van kuit- en andere spierblessures.

http://www.aelberspodologie.be/ 

Tel: 013 67 50 11

Share: