Het FRZA!-project, de samenwerking met KRC Genk wordt verdergezet

  • 7 juli 2021
  • Niel Nijns
  • Onderbouw
  • 0
  • 1414 Views

Onze spelers U6 tot en met U9 en de ouders zijn het ondertussen al gewend: regelmatig komen 2 trainers van KRC Genk de trainingen bij de ploegjes in deze leeftijdsgroep mee verzorgen. Altijd iets extra en een leuke uitdaging voor al onze jongste talenten…

David Möbius is al 2 seizoenen onze sportieve coördinator bij de onderbouw en de vertegenwoordiger van THES voor deze mooie samenwerking met KRC Genk. Voorheen was hij al 3,5 jaar trainer bij onze jeugdploegen.

“Deze samenwerking wordt het volgend seizoen verdergezet, want de voordelen voor beide clubs zijn meer dan duidelijk. Jonge spelers worden dicht bij de kerktoren kwalitatief opgeleid en zo wordt vermeden dat de grootste talenten te vroeg uit hun vertrouwde, lerende omgeving worden weggehaald. De beleving bij onze spelertjes is geweldig en het zorgt zichtbaar voor meer gedrevenheid en spelplezier tijdens de trainingen en wedstrijden.”

En David gaat verder: “De kwaliteitsverhoging van de opleiding uit zich ook bij de trainers: webinars, maandelijkse workshops en clinics die meteen worden toegepast op het voetbalveld. Het vormt een upgrade voor de wedstrijdcoaching en spelersmotivatie. Daarnaast zijn onze trainers regelmatig te bespeuren bij een training van KRC Genk jeugd. Train-the-trainer in vaktermen… Dit alles met als opzet om technisch dominante en voetbalintelligente spelers op te leiden, volgens de Genk-methode.”

En wat brengt de toekomst? “Er zal ook werk gemaakt worden om de visibiliteit van het project te verhogen, zowel binnen de FRZA!-clubs zelf als naar de buitenwereld (persmoment,…). De focus ligt voorlopig nog bij de onderbouw.”

Meer info over FRZA! Limburg

Ondertussen is er een 2 de samenwerkingsakkoord voor onze jeugdopleiding afgesloten: namelijk THES met KESK Leopoldsburg. Hierdoor zullen enkele U8 gewestelijke ploegen kunnen uitkomen in de provinciale reeksen. Bij de start van het komend seizoen wordt dit verder toegelicht bij de infomomenten. Ook benieuwd ??

Share: