B-PRACT: een unieke, veelzijdige ondersteuning voor onze jeugdspelers

Steven Van Tilburg, osteopaat, (oud-)speler van THES en T2 van de eerste ploeg, is er de spilfiguur van 4 medisch geschoolde trainers.

De centrale ligging van deze kinépraktijk met prachtige fitnessruimte, en de persoonlijke verbondenheid verklaart de intense en unieke samenwerking tussen B-PRACT en onze jeugdwerking. Een overzichtje….

Tijdens de profdag eind augustus werden de spelers van de bovenbouw U14-U17 individueel gescreend bij B-PRACT, meer bepaald een biomechanische screening in het kader van blessurepreventie.

Op 21 september vond er een opendeurdag plaats, specifiek voor de ouders van onze jeugdspelers.

En dan was er nog een infosessie voor de afgevaardigden op 19 oktober. Een aantal interventierichtlijnen werden toegelicht. Wat kan er met de natte spons? De EHBO bij de meest voorkomende sportblessures, wanneer is ijsbehandeling aangeraden,…?

Een kiné van B-PRACT, Jeroen Thys, is nu altijd aanwezig bij thuiswedstrijden op zaterdagnamiddag van 14u tot 17u.

Voor de wedstrijd kan hij jeugdspelers intapen. Hij is onmiddellijk inzetbaar bij blessures en, indien nodig, kan hij verzorging verlenen op het veld.

Daarnaast is hij ter plaatse voor advies voor en na een wedstrijd,…

Onze jeugdspelers kunnen hier ook revalideren bij blessures. De communicatie verloopt dan via het beheerssysteem ProSoccerData, waardoor clubarts en trainers ook meteen op de hoogte zijn van het verloop van het herstel.

En tenslotte, B-PRACT was de gastheer voor de massaal bekeken en gesmaakte afleveringen van de MAES-Containercup. Alle spelers van de eerste ploeg namen het daarbij tegen elkaar op in een uitdagende reeks fysische proeven. Heel leuk!

Nog andere mooie vormen van samenwerking tussen THES-jeugd en B-PRACT staan in de steiger. Maar nog even geduld, eerst dat kleine beestje overwinnen…

Share: