Screening bij de Podoloog

De U13, U14 en U15 krijgen de komende dagen een screening bij podoloog Aelbers in Tessenderlo. Niet alleen de voeten, maar ook het bekken, kuitspieren en hamstrings worden er individueel onderzocht. Liefst 105 gewestelijke en IP-spelers, ze passeren allemaal de kinébank. Daarna wandelen, lopen en springen in de loopzaal, terwijl dit alles nauwgezet wordt gefilmd en geanalyseerd. De laatste testen zijn een reeks weerstandsoefeningen, core stability, soepelheid en een bekkenonderzoek. Alle resultaten worden nabesproken en de aandachtspunten toegelicht. Tenslotte krijgt elke speler een evaluatierapport mee, eventueel de gepaste oefeningen en een handige verrassing.
THES hecht veel belang aan de individuele, medische omkadering van jeugdspelers en wil hen hierbij optimaal ondersteunen. De groeispurten van 12- tot 14-jarigen zijn een blessuregevoelige periode. Preventie en informatieverstrekking vormen daarom een onderdeel van hun opleidingsplan. Kortom, dit onderzoek is zeker geen overbodige luxe. Wel een heel aangename ervaring, een aanrader!
Share: